ΠΡΕΒΕΖΑ

Agios Thomas Hotel

Η πόλη στην ηπειρωτική χώρα με τη γοητεία του νησιού - χιλιετή ιστορία, λιχουδιές και ονειρεμένες παραλίες.

Η Πρέβεζα βρίσκεται στον κόλπο του Αμβρακικού και αγκαλιάζεται και στις δύο πλευρές από την θάλασσα. Μια υποθαλάσσια σήραγγα συνδέει την Πρέβεζα με το νησί της Λευκάδας, η οποία βρίσκεται στις απέναντι εκβολές του Κόλπου. Η Πρέβεζα σας καλωσορίζει με ένα αυθεντικό χαμόγελο. Η πόλη θα σας εντυπωσιάσει με τη γοητεία της, τη μαρίνα, τα πολυάριθμα εστιατόρια και ταβέρνες, στον πεζόδρομο στο κέντρο της πόλης και τα μοντέρνα καταστήματα.

Agios Thomas Hotel
ΠΡΕΒΕΖΑ

Ανακαλύψτε τη γοητευτική παραλιακή πόλη. Κάντε μια βόλτα κατά μήκος του γραφικού παραθαλάσσιου πεζόδρομου με τις καφετέριες  και τις ταβέρνες κατά μήκος των νεοκλασσικών κτιρίων.

Ιστορικά Μνημεία

Η Πρέβεζα προσφέρει εντυπωσιακά αξιοθέατα. Μερικά από τα πολλά αξιοθέατα που μπορείτε να θαυμάσετε στην Πρέβεζα, αναμφισβήτητα είναι το Σεϊτάν Παζάρι, το Αρχαιολογικό Μουσείο, ο Ενετικός Πύργος με το ηλιακό ρολόι και την εκκλησία του Αγίου Χαραλάμπους με το ξυλόγλυπτο τέμπλο.

Νικόπολη

"Πόλη της Νίκης" - Η απέραντη περιοχή της αρχαίας Νικόπολης. Αυτή η αρχαία πόλη ιδρύθηκε για να τιμήσει τη μεγάλη νίκη μιας μεγάλης ναυμαχίας. Το έτος 31 π.Χ. διαδραματίστηκε στο Ιόνιο Πέλαγος στα ανοικτά των ακτών της Ηπείρου η  ναυμαχία του Ακτίου. Αιώνες αργότερα, ο αυτοκράτορας Ιουστινιανός συνέχισε να επεκτείνει τις οχυρώσεις της πόλης. Τα τείχη του Ιουστινιανού μπορούν να επισκεφθούν ακόμη και σήμερα. Μέσα στην εκτεταμένη, αρχαία καταστραμμένη πόλη, μπορείτε επίσης να θαυμάσετε δύο εκκλησίες από τον 5ο και τον 6ο αιώνα. Στο αρχαιολογικό μουσείο της Πρέβεζας παρουσιάζονται πολλά ενδιαφέροντα ευρήματα από τις διάφορες εποχές.

Ο Kόλπος του Αμβρακικού

Φυσικό απόθεμα και σπάνια ομορφιά. Ο κόλπος του Αμβρακικού είναι ένα διεθνές φυσικό καταφύγιο υπό τη Σύμβαση Ramsar. Περίπου 280 είδη πτηνών έχουν καταχωρηθεί εδώ. Μπορείτε επίσης να θαυμάσετε τα δελφίνια.

Ζάλογγο

Μια επίσκεψη στο μνημείο αξίζει σίγουρα. Η υπέροχη θέα από ψηλά σας δελεάζει να περπατήσετε τα περίπου 450 σκαλοπάτια μέχρι την κορυφή.

Το Αρχαίο Νεκρομαντείο της Έφυρας

Θαυμάστε την περιοχή του Νεκρομαντείου κοντά στο χωριό Μεσοπόταμος, ένα από τα καλύτερα διατηρημένα μαντείο στον αρχαίο κόσμο. Στη συνέχεια, προσφέρεται ένα ταξίδι με το πλοίο από το χωριό Αμμουδιά στις εκβολές του μυθικού ποταμού Αχέροντα, με παρθένα όμορφη βλάστηση, επίσκεψη στις θαλάσσιες σπηλιές, που λέγεται ότι είναι τα σπήλαια της θεάς Αφροδίτης.

Agios Thomas Hotel