ΕΚΔΡΟΜΕΣ

Agios Thomas Hotel
Εκδρομή με καραβάκι στο Μεγανήσι, Κάλαμο & Καστό

Εκδρομή με καραβάκι στο Μεγανήσι, Κάλαμο & Καστό

Περάστε μια υπέροχη μέρα στη θάλασσα και γνωρίστε το αρχιπέλαγος του Ιονίου. Το σκάφος ξεκινάει από το Νυδρί στην ανατολική ακτή της Λευκάδας, προς Μεγανήσι και στο σπήλαιο του Παπανικολή. Το σπήλαιο ύψους περίπου 30 μ. Ήταν ένα κρησφύγετο του Β Παγκοσμίου Πολέμου για υποβρύχια και αποτελεί ένα όμορφο φωτογραφικό φόντο. Στο μικρό ακατοίκητο νησί Φορμίκουλα, το σκάφος πηγαίνει σε έναν μικρό κόλπο όπου μπορείτε να κολυμπήσετε και να εξερευνήσετε το βυθό. Σταματώντας στο Καστό και στον Κάλαμο έχετε χρόνο να απολαύσετε το νησιώτικο παλμό  και να πάρετε έναν καφέ ή ένα δροσιστικό ποτό. Δύο επιπλέον στάσεις για κολύμπι αποτελούν επίσης μέρος του προγράμματος. Πριν φθάσετε ξανά στη Λευκάδα, θα περάσετε από το νησί του Σκορπιού και θα μάθετε ενδιαφέροντα γεγονότα για την τραγική ιστορία της οικογένειας Ωνάση.

Εκδρομή με καραβάκι στο Πόρτο Κατσίκι, Κεφαλονιά & Ιθάκη

Εκδρομή με καραβάκι στο Πόρτο Κατσίκι, Κεφαλονιά & Ιθάκη

Επίσης από το Νυδρί στη Λευκάδα ξεκινά αυτό το ταξίδι με πλοίο, το οποίο αρχικά κατευθύνεται προς το διάσημο Πόρτο Κατσίκι. Συνεχίστε μέχρι το μεγαλύτερο νησί των Επτανήσων, την Κεφαλονιά. Το Φισκάρδο βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του νησιού και έχετε το χρόνο να περπατήσετε μέσα στο γραφικό χωριό και να φάτε το μεσημεριανό σας. Στη συνέχεια συνεχίζει στο νησί της Ιθάκης, το θρυλικό σπίτι του Οδυσσέα. Στο δρόμο πίσω το σκάφος σταματά στο σπήλαιο Παπανικολή κοντά στο Μεγανήσι και μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στο ιδιωτικό νησί του Σκορπιού από την γνωστή οικογένεια Ωνάση.

Πεζοπορία στην κοιλάδα του Αχέροντα

Πεζοπορία στην κοιλάδα του Αχέροντα

Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, οι ψυχές των νεκρών περιφέρονταν στην κοιλάδα του Αχέροντα. Ο αγγελιοφόρος του θεού Ερμή και ο βαρκάρης Χάρος οδήγούσε τις ψυχές κατά μήκος του ποταμού Αχέροντα και πάνω από τη λίμνη Αχερουσία μέχρι το βασίλειο των νεκρών του Άδη. Σήμερα, ακολουθείτε μόνο την φωνή της άγριας φύσης. Το παρθένο φυσικό τοπίο του ποταμού Αχέροντα είναι ένας πολύ δημοφιλής προορισμός για λάτρεις της φύσης και πεζοπόρους. Το Acheron είναι ιδανικό για περιπάτους στους ποταμούς. Το σημείο εκκίνησης για αυτή τη φανταστική εμπειρία μέσα στη φύση είναι το μικρό χωριό Γλυκί.

Agios Thomas Hotel