ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Agios Thomas Hotel

Ένα ταξίδι με το καραβάκι σας φέρνει στο νησάκι της λίμνης Παμβώτιδας, η οποία έχει αμέτρητα αξιοθέατα.

Τα Ιωάννινα, η πρωτεύουσα της Ηπείρου, αναπτύσσονται γύρω από την υπέροχη λίμνη Παμβώτιδα. Η λίμνη, με τα ακύμαντα νερά και το μικρό νησάκι αποτελεί ένα φυσικό μνημείο, που γύρω του ζει και αναπνέει ολόκληρη η πόλη. Οι διαδρομές μέσα την πόλη, τα πολλά αξιοθέατα και τα μουσεία, προσφέρουν την αίσθηση μιας άλλης εποχής, γεμάτης μυστικά και θρύλους.

Agios Thomas Hotel
ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Το Κάστρο

Το κάστρο των θρησκειών και των πολιτισμών... Για αιώνες έζησαν Εβραίοι, Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι δίπλα-δίπλα στα σοκάκια του παλαιότερου περιτοιχισμένου τμήματος των Ιωαννίνων. Κάντε μια βόλτα στους ατμοσφαιρικούς δρόμους και θαυμάστε τα συναρπαστικά αξιοθέατα.

Το Σπήλαιο του Περάματος

H υπερηφάνεια των Βαλκανίων. Μόνο 4 χλμ. Από τα Ιωάννινα είναι ένα από τα πιο εξαιρετικά σπήλαια στα Βαλκάνια. Οι γεωλόγοι χρονολογούν την ηλικία τους σε 1,5 εκατομμύρια χρόνια. Μέσα μπορείτε να ανακαλύψετε 19 διαφορετικούς τύπους σταλακτιτών.

Μουσείο Παύλου Βρέλλη

Το Μουσείο Ελληνικής Ιστορίας Παύλου Βρέλλη, επίσης γνωστό και ως Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων βρίσκεται περίπου 14 χλμ. νότια των Ιωαννίνων, στον Δήμο Μπιζανίου. Το κέρινα ομοιώματα του μουσείου παριστάνονται σε φυσικό μέγεθος, μέσα σε περιβάλλον πιστής παρουσίασης του εκάστοτε περιβάλλοντός τους, αναπαριστώντας μορφές και γεγονότα της Ελληνικής Ιστορίας.

Agios Thomas Hotel